U nedjelju koncert posvećen žrtvama koronavirusa i prvoj liniji odbrane

U nedjelju će biti održan koncert posvećen žrtvama koronavirusa, liječnicima i medicinskom osoblju, pripadnicima MUP-a, migrantima i zatvorenicima.

Organizatori koncerta, Vrhbosanska nadbiskupija-župa Svetog Josipa u Zenici, ističu da je riječ o značajnom kulturno-duhovnom događaju koji nadilazi naš grad što ih osobito raduje, naročito u ovo vrijeme zdravstvene krize kada je zaustavljen redoviti životni tijek.

„Radi se o koncertu koji će biti održan u nedjelju, 14. marta u 20 sati u crkvi Svetog Josipa u Zenici. Ovom prilikom prestavit će se komorno-gudački orkestar, dvije solistice, Katarina Kikić i Monija Jarak-Mikulić, a dirigent je Dario Vučević koji dolazi iz Sarajeva“, kaže župnik Davor Topić.

Orkestar je sačinjen većinom od profesora i studenata Zenice i Sarajeva, a koncert svojim sadržajem govori o patnji majke koja gleda umiranje svoga nevinog sina.

„Upravo to djelo učinilo nam se prigodnim za ovu situaciju koju živimo i namijenili smo ga svim žrtvama koronavirusa, liječnicima i zdravstvenim djelatnicima, pripadnicima MUP-a koji su isto tako na prvoj liniji u ovoj borbi, migrantima i zatvorenicima“, dodao je župnik Davor Topić.

Na koncertu će moći prisustvovati 30-ak posjetilaca, među kojima će biti nadbiskup kardinal Vinko Puljić, predsjednik FBiH Marinko Čavara koji je ujedno i pokrovitelj koncerta, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, ministri zdravstva i kulture, pripadnici MUP-a i uposlenici kazneno popravnog zavoda.

Svi ljubitelji klasične muzike koncert će moći pratiti putem direktnog prenosa na programu BHTV-a i televizije Zenica. (R. Š.)