„Zenica youth is Buzzing”: U proteklih šest mjeseci realizovane 42 aktivnosti sa preko 450 mladih iz Zenice

FOTO: Zenicainfo.ba

„Zenica youth is Buzzing“, naziv je projekta kojeg je Omladinsko udruženje “Reaktiv” realizovao ispred Centra za mlade Zenica. U proteklih šest mjeseci realizovano su 42 aktivnosti u kojima je učestvovalo preko 450 mladih iz Zenice.

„Ovo je projekt kojeg smo implementirali u Centru za mlade Zenica u proteklih šest mjeseci. Moram istaći da smo unatoč pandemiji koronavirusa ovaj projekt uspješno priveli kraju. Između ostalog realizovane su aktivnosti zabavno edukativnog karaktera: kvizovi za mlade, tim bilding radionice, radionice pisanja motivacionog pisma i CV, kurseva njemačkog i engleskog jezika. Uspješno su organizovane i sesije na kojima su učestvovali mladi Zeničani i Zeničanke iz svijeta sporta, kulture i politike“, izjavila je za Zenicainfo.ba, Ilma Hanjalić, PR Omladinskog udruženja “Reaktiv” iz Zenice.

Na svečanoj press konferenciji u povodu završetka projekta u ime učesnika obratio se  Almin Hodžić, dok je vijećnik Gradskog vijeća, Kenan Uzunović, obećao da će podržati inicijative i projekte za mlade kao i pomoć u sufinansiranju Centra za mlade Zenica.

Projekt „Zenica youth is Buzzing“ je realizovan uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije-IOM, zatim Američke agencije za međunarodni razvoj –USAID, a u sklopu programa BHRI. (M. P.)