Prigodnim programom BZK “Preporod” Zenica obilježila tri decenije svog djelovanja i deceniju rada Narodnog orkestra

FOTO: Zenicainfo.ba

BZK „Preporod“ Zenica večeras je porigodnim programom, upriličenim u njihovom Domu, obilježio tri decenije svog djelovanja i deceniju rada svog Narodnog orkestra.

“Od 11. februara 2001. godine, kada je zenički „Preporod“ revitalizirao svoj rad, pokazao je da itekako može podnijeti teret društveno političkih – procesa, nakon čega je, shodno svim društvenim kretanjima, došlo do jedne stagnacije, ali se nadam da se Prepoorod ponovo vraća na puteve stare slave i ima zadatak da nosi kulturnu scenu grada Zenice, što podrazumijeva djelovanje na svim poljima, pa i uvezivanje svih drugih probošnjačkih nevladinih organizacija da artikulišemo naš glas i da ukažemo gdje je mjesto kulturnih događaja i jednog kulturnog backgrounda na području grada Zenica”, poručio je između ostalog, ovom prilkom Ajdin Huseinspahić, predsjednik „Preporoda“ Zenica.

“Uz tri decenije zeničkog „Preporoda“ važan nam je i jubilej od 10 godina postojanja i našeg Narodnog orkestra, jer je njihovo djelovanje i entuzijazam zapravo i održalo rad ostalih naših sekcija”, istakao je predsjednik BZK „Preporoda“ Zenica.

Uz članove Narodnog orkestra večeras su u prigodnom programu nastupili i članovi ostalih sekcija zeničkog „Preporoda“. (V. J.)