Nogometaši “Čelika” od januara u pripremama za sezonu, u najavi prijateljske utakmice

Prozivkom igrača na Bilinom polju 2. februara je ozvaničen početak priprema Čelika za drugi dio sezone u Kantonalnoj ligi. Prvi dio takmičenja šef stručnog štaba Pavle Skočibušić sa svojom ekipom odradio je sa makismalnim učinkom od devet pobjeda i sa gol razlikom od 34:1.

„Trenažni proces počeli smo još poslije Nove godine 12. januara, a onda smo uradili prozivku više zbog drugih stvari, kako i šta da radimo, koji nam je cilj, koji će igrači ostati, a koji otići. Zasada nam je otišlo pet igrača: Žuna, Čičak, Husejnović, Horić i Muslić i ne postoji mogućnost da ih zadržimo“, izjavio je za Zenicainfo.ba, šef stručnog štaba Pavle Skočibušić.

Pavle Skočibušić

„Što se tiče treniranja nismo prestali trenirati nakon završetka sezone. Nastavili smo raditi vrijedno kako bi ostali u formi, imali smo odmora samo nekih 15 dana poslije Nove godine. Ja se nadam i moje mišljenje je da ćemo mi ako Bog da ostati na prvom mjestu i ući u viši rang takmičenja“, optimista je prvotimac Čelika, Harun Šabić.

Harun Šabić

Jedino pojačanje u ovom trenutku je Dženan Smajić, koji je proteklu polusezonu igrao u federalnom ligašu ekipi Vis Simm-Bau. Uz dobre rezultate dodatni motiv i u nastavku bit će podrška iskusnijih igrača: Nurkovića, Mahmutovića i Salčinovića, a jedini ozbiljan konkurent Čeliku za prvo mjesto je Žepče.

„Žepče nam je jedini konkurent, probat ćemo da se dobro pripremimo i da uđemo u Drugu ligu. Bit će teško, ali učinit ćemo sve što je do nas“, optimista je trener Čelika, Pavle Skočibušić.

Kako bi što spremnije dočekali nastavak lige stručni štab je dogovorio nekoliko   prijateljskih susreta sa ekipama iz višeg ranga takmičenja.

„Sada 17. februara igramo sa Orašjem, pa onda igramo sa Krivajom, nakon toga slijedi susret sa visočkom Bosnom, pa nam dolazi ekipa iz Domaljevaca. Htjeli su da vide kako izgleda premijerligaški stadion i uslovi na Bilinom polju i igrat ćemo utakmicu u Turbetu“, najavio je Skočibušić plan odigravanja prijateljskih susreta.

Još uvijek nije poznat tačan datum početka Kantonalne lige, a prema najavama cjelokupan trenažni proces do početka lige crveno-crni će odraditi u Zenici. Ambicije stručnog štaba, igrača kao i želja cjelokupne sportske javnosti u Zenici jesu plasman Čelika u viši rang, bila bi to jedna stepenica više na putu povratka u društvo najboljih. (M. P.)