U četvrtak futsal reprezentacija BiH u Areni igra meč protiv Sjeverne Makedonije

FOTO: Zenicainfo.ba

Prvi susret u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine futsal reprezentacija BiH odigrat će u četvrtak 28. januara u Zenici. Protivnik našoj selekciji bit će reprezentacija Sjeverne Makedonije, a bh. hakleri od nedjelje 24. januara treniraju u zeničkoj Areni.

“Ovo su službene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, igra se po drugačijem sistemu. Sada se igraju dvije utakmice, pa se igraju dvije u trećem mjesecu i dvije u aprilu .Nadam se da će nam ovaj sistem pasati, pogotovo što će biti za igrače rasterećeniji, mogu se bolje pripremiti. Prva utakmica je protiv Sjeverne Makedonije, poznajemo ih i igrali smo u Bihaću 2019. dvije prijateljske utakmice. Izuzetno je kvalitetna ekipa, ali mi se spremamo i sve ćemo učiniti da kvalifikacije otvorimo sa tri boda“, izjavio je za Zenicainfo.ba, selektor bh. reprezentacije u futsalu Ivo Krezo.

Ivo Krezo

Smjena generacija u našoj reprezentaciji pokazala se ispravnom. U preliminarnoj rundi kvalifikacija naš tim je osvojio prvo mjesto, a novi izazov su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nizozemskoj, a ambicije su plasman na euro.

“U reprezentacijii ima igrača koji dugo igraju zajedno, osim njih imamo mnogo mladih igrača koji su 93.-94. godište i koji su budućnost reprezentacije i nadam se da će ova selekcija imati puno uspjeha“, optimista je selektor Ivo Krezo.

Izabranici Ive Kreze pripremat će se za prvi kvalifikacioni meč u zeničkoj Areni do četvrtka, kada od 18 sati slijedi duel sa Sjevernom Makedonijom, a šest dana kasnije gostuju kod selekcije Srbije.

U grupi 4. kvalifikacija osim našeg nacionalnog tima su još selekcije Sjeverne Makedonije, Srbije i Rumunije. (M. P.)