Kreveti i popratna oprema iz izolatorija u Omladinskom naselju Nemila dodijeljeni zeničkim udruženjima

Postupajući po naredbi Federalnog kriznog štaba, Gradska uprava je na početku pandemije koronavirusa opremila izolatorij u Omladinskom naselju Nemila kako bi proširili kapacitete smještaja oboljelih od Covid-19 virusa.

S obzirom da nije bilo potrebe da se koristi izolatorij, gradonačelnik je predložio Gradskom vijeću da krevete i drugu opremu podijele udruženjima u gradu.

„Hvala dragom Allahu građanima Zenice ovo nije trebalo i nadam se da je ovo iza nas i da nam više neće trebati. Da ovo ne bi ležalo ovdje odlučili smo da podijelimo udruženjima koja su se javila. Radi se o opremi koja je nova. Želim da je građani Zenice koriste u zdravlju i rahatluku“, ističe Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

„Prije svega želio bih da se zahvalim gradonačelniku, Gradskoj upravi i vijećnicima koji su podržali ovu inicijativu. Nama će ovo puno značiti, mi imamo planinarsku kućicu napravljenu na Šljivicama, bujrum ko hoće neka dođe da pogleda, puno će nam značiti kao i za goste koji nam dolaze“, kaže Sumedin Šeper iz Udruženja „Bagy“ Hece.

Ovo nije jedini način na koji Gradska uprava pomaže rad udruženja, razni su vidovi pomoći, a svakako najznačajniji je finansijski aspekt te podrške. (N. G.)