Taekwondo Klub “Zenica” u planu za ovu godinu ima odlazak na Balkansko i Evropsko klupsko prvenstvo”

Taekwondo Klub “Zenica” tačno prije godinu dana dobio je nove prostorije za rad. U objektu bivšeg Doma armije na raspolaganju ima preko 100 metara korisne površine. Iako je aktuelna pandemija koronavirusa poremetila rad ovog sportskog kolektiva u Taekwondo Klubu “Zenica” uspjeli su u 2020. godini zabilježiti dobre rezultate.

“Evo upravo smo godinu dana u novim prostorijama, a kada je u pitanju trenažni proces imamo dobre uslove. Mogu slobodno da kažem da trenutno imamo najbolje uslove za rad u Zenici kada su upitanju borilački sportovi. U protekloj 2020. godini su zbog pandemije sve aktivnosti bile svedene na minimum, a pred nama je 2021. godina i svi smo optimistični. Tokom februara u planu su seminari za trenere, sudački seminari  kao i polaganje za pojaseve, a nakon toga idu federalna i državna prvenstva. Ove godine planiramo napraviti iskorak sa našim takmičarima, a to je odlazak na Balkansko prvenstvo, a vrhunac aktivnosti će biti odlazak na Evropsko klupsko prvenstvo”, izjavio je za Zenicainfo.ba Emir Skopljak, trener TK Zenica.

Ranijih godina posebnu pažnju Taekwondo Klub “Zenica” posvetio je radu sa mlađima, a po rezultatima se izdvajaju Irma Kulačić i Tin Jurešić.

“Treniram već četiri godine i lijepo mi je u klubu, nastupam većinom u borbama i pripremam se za takmičenja“, izjavila je Irma Kulačić.

Irma Kulačić

„Taekwondo treniram već pet godina, a prošle godine sam bio vicepravk BiH i dobio sam poziv za reprezentaciju, a ove godine se nadam da ću postići bolje rezultate“, optimista je Tin Jurešić.

Tin Jurešić

Osim sale u Domu Armije, Taekwondo klub “Zenica”, ima i dvije sekcije u Klopču i Pojskama, a sa djecom rade treneri Kenan i Saudin Kulačić, te klub trenutno okuplja oko 100 članova. (M. P.)