Prvi dio debitantske sezone košarkašice zeničkog “Jumpera” završile na 10. poziciji

FOTO: Zenicainfo.ba

Prvi dio debitantske sezone košarkašice zeničkog “Jumpera” završile su na desetoj poziciji sa omjerom 2:10 u pobjedama i sa 14 bodova. Obe pobjede ostvarene su na gostovanjima kod Igmana i Konjica, a prva sezona u društvu najboljih veliko je iskušenje za mladi tim “Jumpera”. Iako rezultat nije bio u prvom planu u stručnom štabu zadovoljni su učinkom.

“Imamo najmlađu ekipu u ligi, zadovoljni smo učinkom, mada smo mogli ostvariti još neke pobjede na početku sezonu. U narednom dijelu očekuje nas borba za opstanak u ligi, a ako ostvarimo pobjedu protiv Ugljevika u narednoj utakmici onda smo bliže opstanku, a nama je to za prvu sezonu i bio cilj“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Vedran Kulalić, trener KK “Jumper”.

Pozitivna atmosfera, timski duh, želja za napredovanjem i afirmacijom glavne su odlike košarkašica “Jumpera”, a uz njih još četiri ekipe u ligi su po kvalitetu na istom nivou.

Vedran Kulalić

“Mi smo dokazali da imamo snagu i da ostvarimo pobjede, a to smo najbolje pokazali protiv ekipe “Konjica” u gostima sa 30 poena razlike. Ove djevojke su dokazale da mogu igrati ovu ligu i da zaslužuju društvo najboljih, a i ostale selekcije rade marljivo. Igramo sve lige u ZDK-u, kao i Wab-a ligu, te se trudimo da imamo jak omladinski pogon“, naglasio je Vedran Kulalić, trener Jumpera.

Kulalić je također u izjavi za naš portal naglasio da su djevojke spremne za narednu utakmicu 14. kola kada im u goste stiže “Rudar sport” iz Ugljevika, a susret se igra 11. januara u Areni “Husejin Smajlović”. (M. P.)