Zenički “SKOSI” jedan od najboljih streljačkih klubova u invalidskom sportu

FOTO: Zenicainfo.ba

U prošloj godini Streljački klub osoba sa invaliditetom “SKOSI” Zenica susreo se sa sličnim problemima kao i ostali sportski kolektivi. Ipak uz poštivanje svih preporuka Kriznog štaba uspjeli su takmičarsku sezonu privesti kraju. Rezultati u Premijer ligi, prvenstvu i kupu još jednom su potvrdili da je zenički “SKOSI” jedan od najboljih streljačkih klubova u invalidskom sportu.

“Vjerujemo da se jasno može vidjeti da smo potvrdili sve ono što se ulaže u nas, a ja sam kao predsjednik kluba i trener veoma zadovoljan. Ženska ekipa već dvije godine uzastopno je najbolja u BiH, muška ekipa ih prati, ali eto tu nešto nedostaje, vjerovatno malo više ozbiljnosti u trenažnom procesu i takmičenju“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirsad Redžić, predsjednik SK “SKOSI” Zenica.

U Premijer ligi zenički strijelci bili su drugi ekipno, dok je ženska ekipa osvojila prvo mjesto. Muška ekipa u sastavu: Almir Smailović, Nedžad Muharemović i Selim Hodžić u kupu je bila druga, dok su Zerina Skomorac i Jasmina Šehić osvajačice ovog takmičenja. U prvenstvu BiH u streljaštvu zenički klub osvojio je treće mjesto, dok su Zeničanke bile ubjedljivo najbolje, a i pojedinačni nastupi zeničkih strijelaca nisu prošli nezapaženo. Za osvojene titule među najzaslužnijim su Sanela Redžić, Zerina Skomorac, Jasmina Šehić, a u muškoj konkurenciji dobre rezultate ostvarili su: Nedžad Muharemović, Almir Smajlović i Selim Hodžić.

Zbog pandemije i međunarodni program je doživio korekcije, održano je samo jedno takmičenje “Homerang kup”.

“To je međunarodni kup koji se održava u zemljama učesnicama, a rezultati se prijavljuju putem PDF sistema i slanja online, a i tu sam zadovoljan. Zerina Skomorac pokazuje da je jedna od strijelaca u vrhu svjetskog streljaštva, imala je prosjek 633,43 kruga u četiri meča, što je zavidan rezultat i u uslovima u kojima radimo ovo je više nego dobro“, izjavio je Mirsad Redžić.

Ugradnjom elektronskih meta u zeničkom Domu strijelaca stvorit će se kvalitetniji uslovi za trenažni proces.

“Generalno serijski i nacionalni program nam je zadovoljavajući, a kada je u pitanju međunarodni program tu imamo problem. Zenica ima renomirani objekat, ali nije ulagano, te ovih dana smo u fazi nabavke dvije elektronske mete koje smo nabavili uz pomoć Gradske uprave Zenica i dijelom vlastitih sredstava. Početkom naredne godine te će mete biti u streljani, a cijena nabavke i instaliranja iznosi 9.000 KM“, potvrdio nam je Mirsad Redžić.

Osim nacionalnog programa u zeničkom klubu u 2021. godini ako dozvole prilike planiraju učešće na Evropskom prvenstvu u Finskoj u februaru, Paraolimpijadi u Tokiju kao i na Međunarodnom turniru u Novom sadu. (M. P.)