RTV Zenica zbog Dana žalosti privremeno prekida emitovanje sadržaja “ZE ADVENTURE 2020”

Obzirom na nemili događaj koji se prethodnu noć desio na području Posušja gdje je osam mladih ljudi izgubilo svoj život, Vijeće ministara BiH proglasilo je sutrašnji dan (subota, 2. januar) Dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini, a ranije je Dan žalosti proglasila i Vlada Federacije BiH.

Tim povodom, Radio-televizija Zenica privremeno će prekinuti emitovanje specijalne novogodišnje emisije u okviru “ZE ADVENTURE 2020” online, koju realizujemo svaku noć od 20 sati, te sa programom i emisijama nastavljamo u utorak, 5. januara 2021. godine.

Medijske kuće na teritoriji države BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Podsjećamo, u vikendici kod Posušja danas je pronađeno osam beživotnih tijela. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali zvaničan uzrok smrti bit će poznat nakon uviđaja i obdukcije tijela. Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su također slavile Novu godinu.