Gusta magla otežava saobraćanje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

FOTO: web

Gusta magla otežava saobraćanje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. U tim područjima, kao i na dionicama u višim planinskim predjelima kolovoz je mjestimično zaleđen, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar (preko prevoja Oštrelj) upozoravamo na jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog Nove godine, do sutra (02.01.) u ponoć zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BIH.