Održana Skupština NK Čelik: Sa dnevnog reda povučena tačka o nazivu i grbu kluba, izabran predsjednik NO

Zbog trenutne epidemiološke situacije, Skupština NK Čelik održana je 18. decembra i to online.

U jednom trenutku, više od 100 članova putem aplikacije Microsoft teams pratilo je izvještaje o radu Upravnog i Nadzornog odbora. Tokom sjednice broj pratilaca Skupštine bio je ispod 100 članova, što nije bilo dovoljno za formiranje kvoruma, kako bi se moglo raspravljati o pojedinim tačkama.

Sa dnevnog reda povučena je tačka o nazivu i grbu kluba, a za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Almir Rekanović. Na zasjedanju je konstantovano da nema nepravilnosti u radu Upravnog odbora.

Upravni odbor je izvjestio članove o poduzetim aktivnostima i postignutim rezultatima. Kao dosadašnji najveći uspjeh u radu aktuelnog Upravnog odbora, istaknuto je potpisivanje Sporazuma sa Gradom Zenica, prema kojem se grad obavezao na plaćanje reprograma do svođenja poreznog duga NK Čelik Zenica na 0,00 KM. Dodatno, Klub je predao svu traženu dokumentaciju u Poreznu upravu, te se do 26.12.2020. može očekivati potpis Sporazuma o reprogramu poreznog duga.

Prema još uvijek nezavršenom procesu usaglašavanja finansijskih  kartica, procjena ukupnog dugovanja koja klub treba platiti iznose 1.267.427,49 KM.

Za period od 15. jula do 30. novembra ove godine pozitivni novčani tokovi su 55.184,62 KM.

Na Skupštini je dopunjen Upravni odbor kluba a novi član uprave je Robert Jonjić. Plan rada Upravnog obora u narednoj godini također je prezentiran na sjednici Skupštine, a najavljena je i prodaja klupskih rekvizita čija realizacija se očekuje već u prvom mjesecu naredne godine.

Prijedlog Upravnog odbora je da cijene članarine budu nešto niže u odnosu na one iz 2017. godine, ali zbog nedostatka kvoruma nije se moglo glasati o izmjeni člana Statuta kojim bi se to omogućilo.

Cijene članarina za narednu godinu ostale su iste, odnosno 20,00; 40,00 i 60,00 KM (zavisno od kategorije), te 600 KM VIP članarina. (M. P.)