Ekipa “Neimara” savladala ekipu “DiaBiH” sa Ilidže

FOTO: Zenicainfo.ba

Prvi dio sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH-grupa 1, malonogometni klub “Neimari” iz  Zenice zaključio je sa pobjedom.

U okviru 7. kola na domaćem parketu “Neimari” su u derbiju kola slavili protiv ekipe “DiaBiH” sa Ilidže sa 5:2. Bila je ovo četvrta prvenstvena pobjeda za drugu poziciju na tabeli, gdje su “Neimari” odlično otvorili susret. Već u 4. minuti poveli su golom Bajrića, a na 2:0 povisio je Vehabović u 10. minuti igre i to je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku gosti su u 23. minuti propustili priliku da smanje prednost, a udarac Bašića sa penala odbranio je golman Beganović. Nakon toga uslijedila je dominacija domaćih haklera, gdje je Baručija u 26. minuti pogodio za 3:0. Dva minuta kasnije na semaforu je bilo 4:0, a strijelac je bio Salkić, dok za 5:0 pogađa Ramić deset minuta prije kraja susreta.

Gosti su uspjeli do kraja meča postići dva gola i to oba iz penala, a pogađali su: Bašić i Salčin, te je ovo zaslužena pobjeda od 5:2 izabranika trenera Mirka Čampare.

Drugo poluvrijeme “Neimari” su odigrali bez kapitena Nermina Pašalića koji je napustio igru zbog povrede.

Nakon 7. kola Neimari su drugi na tabeli sa 12 bodova i omjerom 4:2 u pobjedama, a drugi dio sezone u futsal ligi prema najavama starta sredinom februara naredne godine. (M. P.)