U okviru projekta “Koračajmo zajedno” održano omladinsko druženje sa vjerskim službenicima

U Zenici je održano omladinsko druženje Kahva s vjerskim službenicima u sklopu međureligijskog projekta “Koračajmo zajedno”, a koji provodi Nadbiskupijski centar za mlade u saradnji sa Mrežom mladih Medžlisa IZ Zenica.

Na susretu su mladima govorili don Davor Topić i Nermin-ef. Pašalić. Bila je to jedinstvena prilika da mladi u neformalnom druženju sa vjerskim službenicima pitaju, komentarišu, sugerišu brojne stvari iz domena religije, ali i svakodnevnice. Sa posebnom senzibilnošću govoreno je o potrebi dijaloga, milosrđa, ljubavi i pažnje.

Mlade je zanimalo kako se vjerski službenici odlučuju za svoj poziv, koliko im nedostaje slobodno vrijeme te da li su se ikada pokajali što su izabrali baš taj put. Takođe, bilo je živoga dijaloga o ulozi vjernika u našem društvu, potrebi konkretnijega svjedočenja ljubavi ali i ulozi sporta i zabave u životima mladih ljudi.

“Darujte jedni druge od onoga što vam je drago, voljet ćete se. Tim Poslanikovim riječima, mi vama dragi don Davore i Nermin-ef. darujemo svoju ljubav a kao uzdarje za tu ljubav vi nas i naše projekte pominjite u svojim molitvama”, zaključio je Kenan Hodžić, koordinator projekta koji je animirao susret.