BH Fanaticos: Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje

FOTO; N1/Anadolija

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi oglasili su se povodom posljednjih promjena statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i poslali poruku čelnicima krovne kuće bh. fudbala, ali i legendarnom Ivici Osimu.

BH Fanaticosi su se oglasili nakon što je po novom statutu utvrđeno da Ivica Osim ne može biti dio “Odbora za savjetovanje i posredovanje”, a u kojem će biti novoizabrani počasni predsjednik – Elvedin Begić. U statutu piše kako “kandidati za članove organa i tijela na dan imenovanja u organe i tijela NSBiH ne mogu biti stariji od 75 godina.” Ivica Osim ima 79 godina.

Saopštenje BH Fanaticosa prenosimo u cijelosti:

“Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka! Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje!
A mi nismo od jučer! Ivica Osim je ime i prezime koje je dovoljno samo izgovoriti, a to će automatski donijeti salvu pohvala i aplauza širom svijeta. Po svakoj logici, najveće počasti bi trebale dolaziti iz njegove rodne Bosne i Hercegovine, ali ne – najveće počasti dolaze iz drugih zemalja svijeta, iz dalekog Japana, iz Austrije i mnogih drugih.

Sve to zbog njegove karijere, njegovog znanja, njegovog karaktera. Orden Izlazećeg Sunca dobijen od strane japanske vlade dovoljno govori. Dovoljno govori i prijedlog da ulica u Grazu nosi njegovo ime. Najviše govori njegovo historijsko obraćanje medijima u jeku agresorskih napada na Sarajevo. Mala smo država sa puno heroja i još više izdajnika. Nisu cijenjeni dovoljno i na ovaj način će se potrošiti. Za kraj, nikada ne otpisujte pobjednike – uvijek su tu i neće odustati do posljednjeg daha”, stoji u saopštenju BH Fanaticosa.

 

N1