FOTO: Mještani Prašnica nezadovoljni stanjem u kojem je ostavljena saobraćajnica

FOTO: Zenicainfo.ba

U zeničkom naselju Prašnice tokom novembra je asfaltirana dionica lokalnog puta u dužini od oko 300 metara. Tamošnjim mještanima uređenje saobraćajnice je dobro došlo, ali su nezadovoljni stanjem u kojem je ostavljena.

Nakon mnogo godina, gornji dio Prašnica dobio je novi asfalt. Lokalna saobraćajnica je presvučena i dvadesetak ovdašnjih porodica sad ima kvalitetniju vezu sa ostatkom grada.

„Oko 300 metara puta je parcijalno je rađeno, tamo gdje je oštećen asfalt. To je trajalo mjesec i po dana, dva dana prave, odu na deset dana, pa se vrate. Dječije igralište koje je ovdje bilo, sedmero djece samo ovdje ima, oni su pola asfaltirali, a pola ostavili u blatu. Nema logike“, priča jedan od mještana ovog dijela Zenice, Vlatko Kajić, koji ukazuje da će situacija sa većim padavinama biti i mnogo gora.

Dio ostrva na raskrsnici koji je i decenijama ranije djeci služio kao igralište sada je pod blatom. Bageri su prilikom radova oštetili koš, koji je zbog nedovršene saobraćajnice ionako neupotrebljiv. Kajić očekuje da se teren vrati u prvobitno stanje.

„Znači, napravili su nešto, samo vratite stvari u prvobitno stanje, molim vas“, poručuje Kajić.

Vlatko Kajić

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada nije zaprimila nikakvu primjedbu na izvedene radove sanacije i asfaltiranja dijela puta kroz naselje Prašnice, za koje je angažovano komunalno preduzeće Komgrad Ze, odgovorili su na naš upit o ovoj situaciji iz resorne službe.

Napomenuli su da je za sve izvedene radove u skladu sa ugovorom definisana garancija u trajanju od dvije godine od zaključivanja posla, ali da u ovom slučaju do primopredaje još nije ni došlo.

Ističu i da se koš nalazi na površini javnog puta, te da će zbog toga biti uklonjen.

To bi trebalo da znači i da će se sa primopredajom obratiti pažnja na stanje u kojem je saobraćajnica ostavljena. Mještani se nadaju da će ova poruka doći do nadležnih, prije obilnijih padavina. (S. Stević)