Poslodavci nezadovoljni: U FBiH se mijenjaju pravilnici o fiskalizaciji, stižu i novi uređaji

FOTO: Zenicainfo.ba

Od 1. januara 2021. godine na prostoru Federacije BiH primjenjivat će se novi pravilnici o fiskalizaciji, što podrazumijeva da svi koji su fiskalizirani na ovom području moraju nabaviti nove aparate.

“Ovo je dodatni trošak za privrednike u ionako teškom vremenu poslovanja i stanja zbog pandemije koronavirusa, u kojoj smo već pretrpjeli teške udarce, a pandemija još traje i ne znamo kada će prestati”, navodi Senad Džanić, član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenice.

“Zbog svega se privreda gasi u ovoj državi i umjesto da imamo njihovu pomoć da ovaj period prebrodimo, mi smo bez najave dobili novi namet”, ističe Džanić.

“Ako je fiskalizacija neophodna zašto država onda ne kupi nove aparate, jer to su svakako naše pare, a uz to smatramo da smo i prošli put plaćali ove aparate po 10 puta većoj cijeni, nego što oni vrijede, jer koštaju između 800 i 1.500 KM,  što je veliki namet za male privrednike, pogotovo u ovom periodu koronavirusa”, naglašava Senad Džanić, član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenice. (V. J.)