Započeli radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Orahovici

FOTO: Zenicainfo.ba

U mjesnoj zajednici Orahovica započeli su radovi na zamjeni krova koji je oštečen u požaru prošle godine. Sredstva, u iznosu od 13.000 KM, obezbijedila je Gradska uprava. Paralelno, u toku  su i radovi na uređenju korita orahovačke rijeke, a za ove namjene obezbijeđeno je 60.000 KM.

“Trenutno je u toku rekonstrukcija Društvenog doma u Orahovici. Vrijednost radova je oko 13.000 KM. Tu je bio prisutan problem nakon što je prošle godine izbio požar na krovu i danas ćemo sanirati, odnosno postaviti novi krov sa konstrukcijom. Zbog oštećenja već je došlo do prokišnjavanja na niže spratove“, kaže Mujo Garanović, sekretar za mjesne zajednice nemilskog sliva.

Paralelno, na području mjesne zajednice Orahovica izvode se radovi na uređenju korita orahovačke rijeke.

“Služba za komunalne i inspekcijske poslove je prije 15 dana uvela izvođača u posao, firmu TKM, a radi se o izgradnji pregrada na orahovačkoj rijeci. U pitanju su tri pregrade, dvije iznad, a jedna ispod mosta, a vrijednost radova je oko 60.000 KM”, dodao je Mujo Garanović, sekretar za mjesne zajednice nemilskog sliva.

Tri pregrade, po završetku radova, trebaju u budućnosti smanjiti rizik od izlijevanja orahovačke rijeke u donjem dijelu Orahovice, odnosno naselju Kovačevići. (R. Š.)