KSO “Čelik 07” pobjednik 3. memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci „Uzeir Beganović 2020“

FOTO: Zenicainfo.ba

Organizacija ratnih vojnih invalida “Zenica” i Klub sjedeće odbojke “Bosna” organizovali su danas Treći memorijalni turnir u sjedećoj odbojci „Uzeir Beganović 2020“ u znak sjećanja na predsjendika Organizacije ratnih vojnih invalida Zenica i dugogodišnjeg člana Kluba sjedeće odbojke “Bosna”. U takmičarskom dijelu nastupilo je šest ekipa.

“Ovo je treći memorijalni turnir na kojem nam je osim sportskog dijela značajan dio i za resocijalizaciju svih invalidnih lica, te ujedno prisjećanje na našeg rahmetli Uzeira Beganovića, koji je bio veliki čovjek i sportista. Veliki značaj ovdje ima KSO “Bosna” u kojem je rahmetli Uzeir, bio predsjednik, dugogodišnji kapiten i prvotimac. Ovaj turnir se ne bi mogao realizovati bez pomoći Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića. Na turniru učestvuje šest ekipa, onoliko koliko nam je korona dozvolila, a osim zeničkih ekipa tu su ekipe iz Kaknja i Ilidže”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Almir Čamdžić, predsjednik Organizacije RVI Zenica.

Generalni pokrovitelj turnira je grad Zenica, a u ime Gradske uprave turnir je proglasio otvorenim Senad Buro, šef Službe za boračko invalidsku zaštitu. Za najbolje, organizator je pripremio prigodne diplome i pehare, a pobjednik turnira je KSO “Čelik 07” koji je u finalu bio bolji od ORVI “Zenica”. (M. P.)