VIDEO/FOTO: Prvi ovogodišnji snijeg stigao i u naše krajeve

FOTO: Facebook - Vlasic LIVE

Kako su i najavili meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Federacije Bosne i Hercegovine, danas je u drugoj polovini dana u našu zemlju stigao snijeg.

Na Facebook stranici “Vlašić LIVE” pristigle su i prve fotografije i live snimci sa ove bosanskohercegovačke planine, što je znak da je zimska sezona na pragu.

Ljubitelji snijega i zimskih čarolija, sigurno je da će uživati u narednih nekoliko mjeseci, kada će snijeg prekriti našu zemlju, a temperature biti dosta niže, pa je tako vrijeme i za zimske aktivnosti, sportove i mnoštvo vitamina.

U utorak, u Bosni i Hercegovini u većem dijelu dana bit će pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prestanak padavina u Hercegovini. U Bosni će padati kiša uglavnom prije podne. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima još malo kiše može pasti na sjeveru Bosne. Na planinama će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

Video možete pogledati OVDJE.