Novi granični prijelaz Doljani imat će tri ulazne i tri izlazne trake

FOTO: akta.ba

U toku su izrada tehničke dokumentacije i priprema za odabir projektanta za izgradnju novog graničnog prijelaza Doljani, potvrdio je Dnevnom avazu Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Iako se ozbiljno računalo na to da će sredstva za ovaj projekt u iznosu od 4,2 milijuna KM biti osigurana tijekom prošle godine, Kovačević je podsjetio na to da su tijekom 2019. sve državne institucije bile na privremenom financiranju i nisu se mogla provoditi ova kapitalna ulaganja.

Međutim, iz UNO su ponovo uputili zahtjev da se u proračunu Uprave za 2020. na poziciji kapitalnih ulaganja nadu sredstva i za izgradnju novog prijelaza Doljani, budući da je vrlo opterećen i korišten, posebno u ljetnim mjesecima.

“U ovoj godini UNO su odobrena 4,2 milijuna KM. za izgradnju i opremanja tog prijelaza. Od tog iznosa planirano je 120.000 KM za pripremne aktivnosti, izradu projektne dokumentacije i pribavljanje odobrenja za građenje, dok je 4.080.000 KM. planirano za radove i opremanje”, rekao je Kovačević.

Krajem 2018. UNO BiH je kupio zemljište u neposrednoj blizini postojećeg graničnog prijelaza, površine 4.300 kvadrata, što je koštalo skoro milijun maraka.

Novi prijelaz bit će izgrađen prema standardima Europske unije, a imat će tri ulazne i tri izlazne trake.

 

akta.ba