Ekipa “Jumpera” sutra dočekuje ekipu “Brčanke”

Na otvaranju ovogodišnje sezone mlađi zenički prvoligaš košarkaški klub “Jumper” upisao je poraz od “Rudar sporta” u gostima sa 67:61. Ekipa trenera Jasmina Efendića priliku da upiše pozitivan saldo ima već sutra, gdje će ugostiti sastav Brčanke.

„Naše otvaranje sezone u Ugljeviku nažalost donijelo nam je poraz i jedno veliko iskustvo. Naša mlada ekipa doživjela je pad u završnici, a sutra nam stiže u goste Brčanka, za koju smo napravili smo dobru pripremu nadam se dobrom rezultatu. Pred nama je mukotrpan rad da bi stekli iskustvo, te se nadam da ćemo kroz par prvih utakmica, steći iskustvo igranja prvoligaških utakmica i da ćemo već od petog ili šestog kola doći do svoje igre i krenuti uzlaznom putanjom, te doći i do pobjede”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Jasmin Efendić, trener KK Jumper.

Osim bh. prvenstva, Jumper je najavio učešće u A ligi sa drugim seniorskim timom kao i nastup u Waba ligi.

“Waba liga starta ovog vikenda, a mi smo u prvom kolu slobodni. U drugom smo domaćini ekipama Celja i Ilirije iz Ljubaljane, tako da već u drugom kolu imamo dvije jake utakmice i kroz te utakmice ćemo pokušati da afirmišemo mlade košarkašice”, najavio je Jasmin Efendić.

Ekipa Jumpera spada u red najmlađih u ligi, pa tako da tek u trećem kolu stručni štab može računati na Amnu Kahrić koja je stigla iz Mladog Krajišnika.

Utakmica 2. kola košarkaškog prvenstva BiH za žene, Jumper-Brčanka igra se 10. oktobra od 17 sati u Areni.

Drugi zenički prvoligaš Čelik u drugom kolu gostuje kod Mladog Krajišnika. (M. P.)