UZ BROJNE ZVANICE: Svečano otvoren rekonstruisani Centar za mlade u Zenici

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovog petka svečano je otvoren rekonstruisani Centar za mlade u Zenici, čijoj ceremoniji su osim domaćina prisustvovali njena ekselencija Avgustina Cvetkova – Karabaševa, ambasadorica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini, predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

“Moja želja je da tu borave mladi ljudi. Grad Zenica im snosi sve troškove njihovog boravka u ovom Centru i to ćemo činiti i ubuduće jer na mladima svijet ostaje”, kazao je nakon presjecanja svečane vrpce gradonačelnik Kasumović.

Ambasada Republike Bugarske u našoj zemlji ima višegodišnju dobru saradnju sa Gradskom upravom i ovo nije jedini projekat koji su finansijski podržali.

“Mi ćemo i dalje podržavati dobre projekte i njegovati našu dosadašnju dobru saradnju”, kazala je NJ.E. Avgustina Cvetkova – Karabaševa, ambasadorica Republike Bugarske u BiH.

Radovi na rekonstrukciji ovog Centra podrazumijevali su provođenje mjera energetske efikasnosti, a finansirani su sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ambasade Republike Bugarske u našoj zemlji i Grada Zenica.

“U ovom centru egzistira šest organizacija koje se bave različitim aktivnostima za mlade. Samo u posljednjih mjesec dana imali smo više od 30 aktivnosti, a kroz centar je prošlo oko 150 mladih ljudi, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Naš centar je prepoznat od mladih ljudi kao ugodno mjesto na kojem će provesti kvalitetno svoje slobodno vrijeme. Pozivam mlade ljude da putem društvenih mreža redovno prate naše aktivnosti i da nam se pridruže”, kazao je Mevludin Purić, koordinator aktivnosti u Centru za mlade Zenica.

Ukupna vrijednost projekta, odnosno radova je 115.515 KM. (B. D.)