Grad Zenica od UNDP-a dobio četiri trijažna šatora

FOTO: Zenicainfo.ba

Grad Zenica danas je od UNDP-a, dobio četiri trijažna šatora. Odgovor je to Gradskoj upravi na aplikaciju dostavljenu u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

UNDP je u julu uputio poziv za dostavljanje projektnih aplikacija kao odgovor na Covid-19, prema iskazanim potrebama partnerskih jedinica lokalne samouprave iz I faze projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Vrijednost šatora je 20.000 KM, a primopredaja je obavljena na platou ispred zgrade Vatrogasnog doma Službe civilne zaštite Grada Zenica.

Fuad Kasumović

“Grad Zenicu podržava EU, a ovo je još jedna pomoć UNDP-a koji već dugi niz godina raznim donacijama pomaže rad i obnovu mjesnih zajednica, škola, obdaništa, dječijih igrališta itd. Na njihov upit Gradu šta je potrebno, primjećujući da je za zdravstveni segment potrebna pomoć, uputili smo aplikaciju za pribavljanje trijažnih šatora. Nabavkom ovih šatora i njihovim stavljanjem u funkciju olakšaće se i ubrzati pristup zdravstvenim uslugama i redovnim zdravstvenim pregledima pacijenata, sa smanjenom mogućnošću da osobe koje su možda zaražene virusom Covid-19 dođu u kontakt sa ostalim pacijentima i medicinskim osobljem”, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

 

Zijada Ramić