FOTO: U MZ Donja Vraca i MZ Broda počeli završni radovi na asfaltiranju puta

FOTO: Zenicainfo.ba

U Mjesnoj zajednici Donja Vraca danas su počeli završni radovi na asfaltiranju puta.

Za asfaltiranje puta dužine 385 metara i širine 2,5 metra, Grad Zenica izdvojio je sredstva u iznosu od 35.114 KM. Radove izvodi firma “Ado-Trans” iz Visokog koja je nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova izabrana za izvođača.

Realizacijom ovog projekta, završava se rekonstrukcija putne infrastrukture u Mjesnoj zajednici Donja Vraca. Naime, 2018. godine kroz ovo prigradsko naselje, sredstvima iz Budžeta Grada Zenica asfaltiran je put u dužini oko 750 metara. Osim asfaltiranja puta u MZ Donja Vraca riješen je i problem odvodnje oborinskih voda.

“Naselje Donja Vraca nalazi se uz magistralni put M-17, najfrekventniji put u našoj državi i treba da bude ogledalo našeg grada. U dvije godine asfaltirali smo sve puteve u ovom naselju, finansirali sanaciju mosta preko rijeke Bosne, a u dogovoru sa predsjednikom mjesne zajednice gospodinom Salihom Isakovićem uskoro krećemo i sa izgradnjom igrališta za najmlađe stanovnike Donje Vrace, pa i obližnjih Banloza”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice koji danas obišao radove u ovom naselju.

Također, u Mjesnoj zajednici Broda završavaju se radovi na asfaltiranju puta Barake – Džamija. Riječ je o dionici puta dugoj 151 metar, širine tri metra. Naručilac radova čija je ukupna vrijednost 16.066,62 KM je Grad Zenica. Predsjednik MZ Broda, Faik Šehić napominje da je ovo prvi put ikada da sa asfaltira ovaj dio mjesne zajednice.

“Nakon godina dopisivanja sa upravama Općine i Grada, svi su se oglušili na naše zahtjeve. Kada je došao novi gradonačelnik Kasumović on je odmah obećao da će ovo biti asfaltirano i to je urađeno za mjesec dana. Posao još nije dovršen i rečeno nam je da će to biti urađeno naredne godine”, kazao je Faik Šehić.

Danko Travar