Saobraćajna nesreća na Ovnaku: Teško povrijeđen Amel Pjanić, bivši golman Čelika i mladih reprezentacija BiH

FOTO: Zenicablog

Na području Ovnaka, u Srednjebosanskom kantonu, nadomak granice sa teritorijom Grada Zenica, dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je jedna osoba zadobila teške povrede, potvrđeno je Zenicablogu.

U direktnom sudaru “Opel Astre” (J23-A-458) i kamiona sa “labudicom” koji je prevozio teške građevinske mašine, teške povrede obje noge i više povreda tijela zadobio je, prema zvaničnim podacima, vozač putničkog automobila, 35-godišnji A.P. iz Zenice.

Kako Zenicablog saznaje, povrijeđeni je dugogodišnji nogometni golman iz Zenice i nekadašnji golman mladih selekcija bh. reprezentacije Amel Pjanić, koji je osim branjenja boja zeničkih klubova NK Čelik i KF Zenica City, branio i u Željezničaru, Travniku, Rudaru iz Kaknja, Igmanu iz Konjica, te na kraju karijere i u Moševcu iz Maglaja.

Ponikao je u redovima zeničkog Čelika kroz čije sve omladinske selekcije je prošao, braneći vješto vlastitu mrežu što ga je dovelo i do nastupa u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine u nekoliko kategorija tokom godina. U Kadetskoj selekciji BiH bio je i kapiten.

Prvi profesionalni ugovor sa Čelikom potpisuje za vrijeme igranje ovog zeničkog kluba u Intertoto kupu, nezaboravno iskustvo za Amela ali to je ujedno bio i posljednji nastup ovog sportskog kolektiva u nekim evropskim takmičenjima. Nakon odrađenog ugovora u Čeliku, prelazi u ekipu Igman iz Konjica sa kojom pod trenerskim vodstvom Adnana Guše ostvaruje plasman u Prvu federalnu ligu. Upravo na preporuku tadašnjeg trenera, uslijedio je veliki iskorak ka naprijed te Amel prelazi u redove najtrofenijeg bosanskohercegovačkog kluba, ekipu Željezničara sa kojom 2010. godine postaje prvak naše države.

Nakon epizode na Grbavici, uslijedio je povratak u matični klub u čijim redovima je 2011. godine igrao finale Kupa BiH, upravo protiv ekipe Željezničara. Na njihovu žalost, ekipa Željezničara je slavile u obje utakmice, ukupnim rezultatom od 4:0 i pehar je otišao put Sarajeva.

Poslije toga je uslijedio prelazak u fedralnog prvoligaša, ekipu FK Rudar iz Kaknja a zatim i NK Travnik koji je tada bio član najvišeg ranga bosanskohercegovačkog nogometa. Nakon posljednjeg iskustva igranja premijerligaškog nogometa u Travniku, Amel se povlači iz profesionalnog bavljenja nogometom, te se vraća u Zenicu, pronalazi zaposlenje te pored posla, brani i za ekipu zeničkog Rudara, a na kraju profesionalne karijere igra u maglajskom Moševcu, u drugoj ligi Centar – na poziv prijatelja iz tog kluba.

 

zenicablog.ba