Ovog vikenda Zenica domaćin 22. “Kengur kupa 2020”

FOTO: zenicainfo.ba

Dvadeset drugo izdanje košarkaškog turnira “Kengur kup 2020” održat će se 12. i 13. septembra u Areni “Husejin Smajlović”. Zbog epidemiološke situacije i korona virusa ove godine će izostati učešće ekipa iz inostranstva.

Košarkaški klub “Kengur” ugostit će 32 ekipe iz BiH. Osim zeničkog Čelika na listi učesnika su između ostalih: Ilidža, Gradina-Tešanj, Kakanj, Dragons –Tuzla i druge ekipe. Turnir će se igrati u pet starosnih kategorija i bit će odigrano ukupno 46 utakmica uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Generalni pokrovitelj turnira je grad Zenica koji je osim 3.000 KM Kenguru, na raspolaganje dao i Arenu. Tim povodom danas je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović priredio prijem za organizatore “Kengur kupa”.

“Čestitam ljudima iz Kengura koji vode ovaj projekt, no žao mi je zbog neprisustva publike. Evropskim prvenstvom u odbojci pokazali smo da je Zenica sportski grad i da možemo u najrizičnijim situacijama organizovati bilo kakvo takmičenje. Nadam da će ovo brzo proći, jer kada se bavite sportom, tu ne smije biti prekida. Ako imate prekid onda se teško vratite. Drago mi je što će se sve ekipe moći takmičiti u Areni i svima želim mnogo sreće”, izjavio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Takmičenje će se odvijati dva dana uporedo na tri terena u Areni. Finalni mečevi na programu su oba dana u poslijepodnevnim satima.

“Sretni smo što ćemo Kup ipak održati i u ovako teškim okolnostima. Imamo 32 ekipe koje će za dva dana odigrati 46 utakmica. Igramo u pet selekcija, a u dva dana ćemo sve organizovati i sretni smo što nas je Gradska uprava podržala i što možemo nastaviti našu tradiciju. “Kengur” i “Čelik”, će vjerujem, prezentirati grad Zenicu u najboljem svjetlu”, istakao je Enver Jahić, predsjednik i trener KK Kengur.

Tradicionalni košarkaški turnir za mlade “Kengur kup 2020”, počinje sutra 12. septembra u 9 sati utakmicama u kategoriji pionira.

FOTO: zenicainfo.ba

Mirsad Pripoljac