Gradonačelnik Kasumović položio kamen temeljac za izgradnju nove upravne zgrade JP “ViK”

Kamen temeljac za izgradnju nove upravne zgrade Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija položen je danas u krugu preduzeća.

Završetak radova očekuje se u julu 2021. godine a vrijednost projekta je 990 hiljada eura. „Stara upravna zgrada izgrađena je prije 60 godina a za gradnju nove zgrade odlučili smo se prije svega zbog nedostatka prostora, rada na dvije lokacije, ali i kako bismo pružili što bolju uslugu svim našim korisnicima te što kvalitetnije realizovali zadate ciljeve u narednom periodu“, kazao je Emir Pašalić, direktor preduzeća.

Kamen temeljac za izgradnju nove upravne zgrade položili su Emir Pašalić, direktor preduzeća i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. „Pred ovim preduzećem su važni kapitalni projekti za ovaj grad i zahvaljujem im se jer su građanima ovog grada omogućili redovno vodosnabdjevanje bez redukcije. Zgrada će biti baš onakva kakva je i potrebna jednom ovakvom uspješnom preduzeću koja će omogućiti osim boljih pružanja usluga i bolje uslove za rad“, kazao je gradonačelnik Kasumović. Ovo preduzeće osim svojih redovnih aktivnosti realizuje brojne razvojne projekte a među najvažnijima su izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda, kao i izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda sa pripadajućim sistemom kolektora.

Sve ove aktivnosti realizuju se kao dio projekta „Bosna II“. Radio Televizija Zenica će kroz nekoliko reportaža predstaviti najznačajnije dijelove ovog projekta u narednom periodu. (B.D.)