Od ideje do plana – ciklus preduzetničkih obuka počeo u Zenici

U subotu (22. augusta 2020. godine) počela je preduzetnička obuka u Zenici, za prvu grupu polaznika u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja.

Imajući u vidu trenutne okolnosti, tim Fondacije Impakt je preduzeo sve neophodne radnje u cilju zaštite zdravlja svih uključenih, a kako bi se ove obuke ipak odvijale na ovaj način koji pruža interakciju sa učesnicima.

Trenerica je Mirela Omerović – izvršna direktorica Investicijske fondacije Impakt koja je dizajnirala program preduzetničke obuke te je shodno okolnostima prilagodila, a sa ciljem da se zadrže interaktivni segmenti, umrežavanje i međusobno upoznavanje koji su važni za svakog preduzetnika.

YEP Inkubator poslovnih ideja se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom Zenice te se sve aktivnosti realizuju kroz zajednički rad i inicijative obje strane, tako da su se na samom početku obratili predstavnici Gradske uprave. Uspješan završetak preduzetničke obuke koja će se realizovati kroz šest termina, podrazumijeva demonstraciju spremnosti za prihvatanje novih znanja iz oblasti preduzetništva, komercijalni potencijal poduhvata i posvećenost članova tima realizaciji poslovne ideje. Sigurni smo da će Grad Zenica biti bogatiji dodatnim biznisima, koji će obogatiti sadržaj i kvalitet života ne samo u Zenici već i u okruženju te smo ponosni što smo dio ove pozitivne priče.