Gradonačelnik Kasumović potpisao Zaključak kojim se odobrava 500.000 KM za pomoć NK “Čelik” Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je Zaključak kojim se odobravaju sredstva u iznosu od pola miliona KM na ime interventne pomoći NK “Čelik” Zenica.

Na ovaj način stavljena je tačka na politiziranje NK “Čelik” u predizborne svrhe.

Tačno je da smo odobrili 500.000 KM za spas NK “Čelik” Zenica. Znam da je “Čelik” sinonim grada, zbog toga smo i izdvojili ova sredstva. Međutim, stanje u NK “Čelik” Zenica moramo sistemski rješavati“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Na moj prijedlog na 10. hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica usvojeni su i zaključci da Gradsko vijeće Zenica od Tužilaštva ZDK i Općinskog suda Zenica traži dostavljanje informacija o istragama i postupcima koji se vode o radnjama i aktivnostima poduzetim u NK “Čelik” Zenica”, iz bilo kojeg perioda, a posebno iz perioda kada sam ja obnašao funkciju predsjednika Upravnog odbora kluba“, dodao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je podsjetio i na zaključak Gradskog vijeća Zenica kojim se od Gradske uprave Zenica traži da u skladu sa važećim pozitivnim propisima pokrene procedure izbora revizorske kuće koja će na detaljan način izvršiti analizu i utvrditi stvarno stanje i finansijske obaveze NK “Čelik” Zenica.