13 političkih subjekata prijavilo kandidature za gradonačelnika u Zenici

Na predstojećim lokalnim izborima u Zenici 13 političkih subjekata je prijavilo i svoje kandidature za gradonačelnika. 

Ovjerena je kandidatura gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, koji će u borbi za novi mandat nastupiti ponovo kao nezavisni kandidat. Stranka demokratske akcije objavila je ovih dana da će njihov kandidat za ovu poziciju biti sadašnji zamjenik ministra pravde BiH, Nezir Pivić, a ispred Stranke penzionera, biračima će se ponuditi zenički profesor Dženan Skelić.

Stranka demokratske aktivnosti najavila je kandidaturu Arnela Isaka, aktuelnog ministra za okoliš, promet i komunikacije Zeničko-dobojskog kantona.

Gradski odbor Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine dao je javnu podršku kandidaturi nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zenice, poznatog zeničkog arhitekta, Borisa Britvara, koji na lokalnim izborima nastupa samostalno, kao nezavisni kandidat.

Još se ne zna da li će zaista, a ne samo na papiru, kandidate za gradonačelnika Zenice imati Socijal-demokratska partija i Naša stranka, a to bi se po nekim najavama moglo znati već iduće sedmice. Kandidati za gradonačelnika iz reda SDP-a su, prema pisanju Oslobođenja, Mladen Simić, Senaid Begić i Almir Babajić. Politički subjekti koji su prijavili kandidaturu za gradonačelnika Zenice još su i Savez za bolju budućnost, Građanski savez i Platforma za progres.(Sanja S.)