Gradonačelnik Kasumović održao sastanak sa novim direktorom Centra za socijalni rad

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je JU Centar za socijalni rad gdje je razgovarao sa novoimenovanim direktorom, Muamerom Mehićem i njegovim saradnicima.

„Ovo je treći konkurs koji smo raspisivali vezano za izbor direktora. Evo, konačno treći je uspio, a ja sam došao da novom direktoru i njegovim saradnicima, ovi koji već rade, da poželim puno sreće i uspjeha u radu i rekao sam šta Gradska uprava želi od njih, kako u budućem periodu treba funkcionisati, i da imaju punu podršku od Gradske uprave za sve ono šta će pomoći građanima ili korisnicima ove ustanove da lakše dođu do svojih prava“, rekao je Kasumović.

Direktor Javne ustanove Centar za socijalni rad, Muamer Mehić, istakao je kako je po dolasku na ovu poziciju od svojih saradnika upoznat sa svim problemima sa kojima su se suočavali u proteklom periodu.

„Definitivno, jedan od najvećih problema, pored problema u socijalnoj politici koja je propisana i regulisana važećim zakonskim propisima, je pitanje porodice. Vidimo čemu je svemu izložena porodica u Gradu Zenica. Moj glavni zadatak u narednom periodu će biti da se Centar za socijalni rad približi građanima, da Centar ne bude radio samo one formalne administrativne poslove, već da izađemo među građane i da budemo što prisutniji među njima“, rekao je Mehić.

Inače, usluge JU „Centar za socijalni rad“ koristi blizu 7 000 građana Zenice.(R.Š.)