Pješačka zona u Titovoj ulici svake srijede biće prostor druženja uz knjige

Pješačka zona u Titovoj ulici svake srijede ovog avgusta biće prostor druženja uz knjige. Ne bilo kakve nego knjige o Zenici.

Program su osmislili Midhat Kasap i Zuhra Bajramović-Halač. Uspješna promocija knjige „A Nurija veli“,Abdulaha Sidrana,ispred knjižare „EN“ bila je motiv Midhatu Kasapu i Zuhri Bajramović –Halač, kao inicijatorima i organizatorima, da cijeli avgust posvete druženju sa književnicima i ljetnom oživljavanju ove popularne pješačke zone u Titovoj ulici.

U prijepodnevenom terminu od 11 sati biće predstavljane knjige zeničkih autora a kojima je tema naš grad. Ne premijerno, nego radi lijepog druženja, razgovora o književnosti i Zenici. Program će biti otvoren u srijedu, 5. avgusta razgovorom o knjizi Ibrahima Emića, „Zenica- putovanje u prošlost,-od kasabe do grada“. Sedam dana kasnije tema je „Zenički leksikon“ Mirsada Đulbića. Za srijedu 19. avgust planirano je druženje sa Mirzom Džananovićem a povod je njegova knjiga „Grad u dimnjacima– urbanizacija Zenice od 1945. do 1990. godine“. Ovaj kratki ljetni kulturni program na otvorenom okončaće se 26. avgusta kada će ljubitelji pop-rok zeničke kulture sa autorom Josipom Dujmovićem razgovarati o njegovoj knjizi „Zenica blues,- od Perviza do Arene“.(D.T.)