U Centralnom biračkom spisku u Zenici za predstojeće izbore upisano 101.719 birača

Izborna komisija Zenica na sjednici održanoj 13.07.2020. godine donijela je Plan izlaganja Izvoda iz privremenog biračkog spiska.

Ovim planom uređuju se pitanja o načinu obavještavanja javnosti o periodu izlaganja, mjestima na kojima će privremeni birački spiskovi biti izloženi i postupak za vršenje ispravki u biračkim spiskovima.

Kako kaže predsjednik GIK-a Zenica, Selver Keleštura, u Zenici je već od 20. jula izložen Privremeni birački spisak i građani će do 17. augusta moći da provjere tačnost upisanih podataka i da u slučaju greške pravovremeno izvrše ispravku. Privremeni birački spisak je izložen u sjedištima mjesnih zajednica na području Grada i to na 16 lokacija: MZ Centar, Blatuša, Carina, Crkvice, Brist, Lokvine, Babino, Arnauti, Novo Radakovo, Perin Han, Raspotočje, Tetovo, Mokušnice, Nemila, Topčić Polje i MZ Donja Gračanica. U periodu provjere podataka u Privremeni birački spisak određeno je i radno vrijeme Centralnog biračkog spiska svakog dana, osim subote i nedjelje, u vremenu od 10 do 16 sati. Prema posljednjim informacijama u izvod iz centralnog biračkog spiska za Grad Zenicu je upisano 101.719 birača. Lokalni izbori u BiH biće održani 15. novembra.(E.S.)