Sattler podržao Gradonačelnika Kasumovića u rješavanju problema

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU Johann Sattler, posjetio je danas sjedište Gradske uprave i razgovarao sa Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice.

Teme okoliša i ekonomskog razvoja na području Grada Zenice, bile su važnije teme razgovora sa gradonačelnikom Zenice, a razgovarali smo i na temu Kantonalne bolnice, koja je jedan od većih zagađivača ovog prostora, te smo se usaglasili da se zajedno sa svih strana angažujemo snažnije, a mi smo spremni pomoći na iznalaženju rješenja problema i okupljanja zainteresovanih strana oko te teme“, naglasio je ovom prilikom Sattler.

Razgovarali smo o mnogim temama o stanju u gradu, u državi, a između ostalog dotakli smo se i Kantonalne bolnice u Zenici i grijanja u Zenici, ekologije, novih radnih mjesta, političke situacije, a zaključeno je da će i Evropska unija pomoći da razriješimo problem sa Bolnicom da bi ona dobila mogućnost da završava potrebne poslove i ja sam ubijeđen da ćemo se narednih dana dogovoriti oko toga“, istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. (Vesna Jovanović)