Večeras počinjemo sa emitovanjem Žurnalovog serijala “Afera”

Radio-televizija Zenica večeras od 20 sati počinje sa emitovanjem sadržaja iz novog Žurnalovog serijala “Afera”. U premijernoj emisiji pogledajte Žurnalov film “Pandemija kriminala”. Repriza je u subotu od 20 sati.

Žurnalov film “Pandemija kriminala” prikazuje razmjere pljačke koja se odvijala pod krinkom zaštite zdravlja stanovništva u vrijeme pandemije korona virusa.

U sveopštoj psihozi straha od pandemije, naivni su na trenutak povjerovali da će jedina briga nadležnih biti zaštita zdravlja stanovništva. U pozadini se odvijala borba za upravljanje novcem i dodjelu nabavki odabranim, stranački i interesno povezanim dobavljačima.

U Federaciji BiH respiratore je nabavljala poljoprivredna zadruga, a testove za korona virus proizvođač namještaja. U Republici Srpskoj ti su poslovi povjereni turističkoj agenciji i arhitektonskom birou.

Sve karakteriše stranačka i interesna povezanost sa osobama iz vrha vlasti raznih nivoa u Bosni i Hrecegovini. Epilog je, da oprema i sredstva nisu isporučeni ili su preplaćeni i do 400%.

U filmu “Pandemija kriminala” govore: Stefan Blagić, Zlatko Miletić, Dženan Salčin, Vojin Mijatović, Mervan Miraščija, Slaven Raguž , Branislav Borenović, Emil Karamatić.

Najavu filma pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=89&v=GXKT7Ni1Ook&feature=emb_title