Prvo obraćanje medijima novog predsjednika NK Čelik

Sinoć je u Sali BNP-a Zenica održana dugo očekivana Vanredna skupština NK Čelik na kojoj je izabran novi upravni odbor na čijem je čelu Armin Gafurović iz Zenice.

Teška situacija je u klubu. Imamo obećanja da će grad stati iza nas. Sve je na tome. Tako i naše ambicije što se tiče kluba. Vraćanje dugova, stabilizacija kluba i okretanje prema omladinskom pogonu. NK Čelik kreće iz Kantonalne lige što je po meni najbolja odluka koju je Skupština donijela u smislu što su najmanji troškovi i što klub ne može za Prvu ligu Federacije dobiti licencu“, izjavio je za Zenicainfo.ba prvog dana svog mandata Armin Gafurović, predsjednik NK Čelik.

Čelik je bio praktično pred gašenjem, vanredna skupština sa usvojenim odlukama trebala bi biti novi početak za zeničkog ligaša. Posljedice lošeg vođenja kluba naročito u posljednje dvije godine za vrijeme turskog investitora Aydina Olguna, dugo će se osjećati.

Uz podršku grada Zenica i svih struktura mislim da se možemo nositi sa problemima u klubu. Imamo želju, imamo volju da se radi transparentno u svim stvarima koje se rade u klubu. Okosnicu ekipe u narednoj sezoni činit će juniori i igrači iz Ze-do kantona“, izjavio je u prvom obraćanju medijima Armin Gafurović. (Mirsad Pripoljac)