Agencija ZEDA vas poziva na kreativnu radionicu

Zbog velikog interesovanja za kreativnu radionicu „Dekupaž u 4 koraka“, ZEDA u okviru trećeg ciklusa organizuje novu kreativnu radionicu na kojoj će učesnici naučiti kako da uz boje, ljepila, lak i salvete ukrase drvene predmete. Pozivamo vas na  kreativnu radionicu – „TEHNIKE DEKUPAŽA“.

Šta je to dekupaž?

To je drevna vještina koja dolazi sa Istoka i podrazumijeva isjecanje ukrasnog papira sa određenim motivima i njihovo ljepljenje na pripremljenu podlogu namještaja/kutija/tacni, a zatim i završno lakiranje. Dekupaž se izvodi  na podlogama od drveta, metala, stakla i keramike, a boje i motivi koji se mogu koristiti su bezbrojni. Dekupaž je tehnika koja na lak i jeftin način predmetima vrlo brzo i lako može dati originalan izgled. Umjesto korištenja gotovih motiva sa slika, salveta, predmete je moguće i ručno oslikati bojama čime još više dobija na vrijednosti.

Ova radionica omogućit će učesnicima da nauče tehnike dekupaža i da uz salvete, kistove, boje i ljepila obične predmete pretvore u atraktivne i unikatne.

Ako želiš naučiti dekupaž tehniku i dobiti hobi koji ćeš ukoliko nastaviš usavršavati naučeno na radionici, moći pretvoriti u posao onda je ovo izazov za tebe. PRIJAVI SE, UČESTVUJ!

Projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica. Sponzor ove radionice je FEDI Zenica.

Prednost imaju oni koji do sada nisu učestvovali na našim radionicama i oni koji su dokazali da su naučeno nastavili primjenjivati!

Ovaj projekat ima za cilj jačanje kompetencija i sticanje novih vještina, te ekonomsko osnaživanje žena. Osim volje i želje za kreativnim stvaranjem, ništa drugo vam nije potrebno. Učešće je besplatno ali je prijava OBAVEZNA!

Radionica će se održati u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar).

Kontakt osoba  u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, prijaviti se možete isključivo telefonski na 032 449 – 412. Rok za prijave – do popune mjesta!

VAŽNA NAPOMENA: Svi učesnici su dužni nositi maske tokom radionice odnosno ponašati se u skladu sa Naredbom Križnog štaba civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine. (Agencija ZEDA Zenica)