Pedeset pripravnika počinje raditi u Gradskoj upravi Zenica

U velikoj sali Gradske uprave danas je u Zenici održan prijem za 50 novih pripravnika, odabranih po prethodnom Javnom pozivu, koji su ovim dobili mogućnost da obavljanjem pripravničkog staža u Gradskoj upravi i zeničkim javnim preduzećima, tokom godinu dana unaprijede i prošire školovanjem stečena znanja. Prijem su zajednički organizovali  Grad Zenica i Agencija ZEDA.

„Završio sam historiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje sam i magistrirao 2015. godine, te dosad nisam uspijevao naći neki posao u struci, niti odraditi pripravnički staž, zato smatram da je ovo izuzetno dobra prilika i za mene, kao i za svakog mladog čovjeka, da se stručno usavršavam i da nakon pripravničkog dođem do zaposlenja, koje će mi doprinijeti daljem širenju znanja“, rekao nam je Vernes Menzilović, jedan od danas primljenih pripravnika.

„Otkad sam došao za gradonačelnika uveo sam prijem pripravnika i za četiri godine prošlo je oko 300 mladih ljudi, a danas ih primamo još 50 i cilj nam je omogućiti mladim ljudima da, kroz sticanje pripravničkog staža, poboljšaju svoju konkurentnost na tržištu rada i lakše dođu do zaposlenja“, ističe Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, napominjući da one koji se svake godine pokažu kao najbolji i prime za trajno u Gradsku upravu ili javna preduzeća Zenice.(V.J.)