Stem ljetni kamp za djecu i mlade u Zenici

Zenički Centar za mlade Input i njihov Stem centar od 01. jula  organizuju u Zenici dvomjesečni Stem ljetni kamp za djecu i mlade, koji će im pružiti različite zabavno rekreativne, ali i edukativne sadržaje u prirodi.

Boravak u prirodi, učenje na otvorenom, druženje sa vršnjacima, razvijanje motoričkih vještina, kroz fizičke aktivnosti uz svakodnevne izazove, ukratko su karakteristike Stem ljetnog kampa, koji će okupljati djecu i omladinu od 5 do 15 godina, u više skupina po uzrastu. Sve pomenute odvijaće se kroz tri programa.

„Kroz program robotike i programiranja djeca će imati mogućnost da uče osnove programiranja u različitim programskim jezicima, da uče programiranje i upravljanje robotima, kroz izradu STEM projekata, da spoznaju osnove 3D modeliranja i printanja, te razvijaju logičko i kritičko razmišljanje kroz konstruisanje likova i pravljenje animacija“, navodi Adi Salčinović, predsjednik INPUT Centra za mlade u Zenici.

Drugi edukativni program je učenje engleskog jezika u prirodi kroz igru, pokret slušanje priča, te dijalog i glumu, dok treći podrazumijeva sportsko rekreativne aktivnosti i izazove, poput trčanja u vrećanja, nošenje krompira u kašiki, skakanje na balonu i još puno toga.

Stem ljetni kamp počinje 01. jula i odvijaće se dva puta sedmično po 3 sata i to na novoj lokaciji u Radakovu i u prirodi.(V.J.)