Mogućnost nailaska na mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog nestabilne vremenske situacije mogući su nailasci na mokar kolovoz, a povećana je i opasnost od odrona.

Saobraćaj je zbog sanacionih radova obustavljen u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, a na tim lokacijama saobraća se usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice, zbog čega je za saobraćaj zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Usporeno, jednom trakom, zbog sanacionih radova saobraća se i na magistralnim putevima: Livno-Kamensko, Ljubinje-Trebinje i Doboj-Šešlije (Rudanka-Johovac).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG).