Sead Strukar posjeduje neprocjenjivu arhivu novinskih tekstova o Čeliku

Sead Strukar je Zeničanin koji cijeli svoj život prati Nogometni klub Čelik i to ne samo na tribinama, nego i kroz novinske izvještaje.

Od nastanka pa do današnjeg dana Strukar ima kompletnu arhivu najznačajnijih tekstova objavljenih u novinama.
„Čelik je sinonim i simbol grada i on se nosi u srcu i duši svih nas zeničana i ako Bog da ja mislim  da će on opstati i ostati na zdravim osnovama samo trebaju ući iskreni i pošteni ljudi koji će mu vratiti stari sjaj i uspjehe koje je imao u prošlosti”, kaže ovaj zaljubljenik u crno-crvenu boju sa Bilinog polja.
Strukar posjeduje novinske članke o gotovo svim bitnim utakmicama i događajima vezanim za Čelik.
„Imam izvještaje sa utakmica protiv Čelzija, Malage, Fiorentine, Austrije, Larise iz Grčke, Banika Ostrave, Elsborga i mnogih drugih klubova”, kaže Strukar.

Naš sagovornik za sebe kaže da je hroničar Čelika.
„Čelik volim od malih nogu, navijam sa braćom od pete godine kad sam išao na Blatušu, idem i sad na Bilino polje koliko mi dozvoljava zdravlje i dalje ću pratiti Čelik. Čelik je srce i duša ovoga grada i to se ne može razdvojiti, to se voli i voljet će se uvijek. Sve dok i jedan Zeničanin živi ja mislim da će živjeti i preživjeti i Čelik”, dodaje naš sagovornik.

Čelik se trenutno nalazi u teškoj situaciji, ali Strukar smatra da će Čelik opstati i da nema odustajanja.
„Čelik je mnoge sile prebrodio i ja mislim da će prebroditi i ovo i biće bolje”, zaključuje Strukar koji posjeduje informacije o Čeliku od nastanka kluba, 1945. godine i slobodno možemo kazati da je jedan od najvećih hroničara kluba sa Bilinog polja.