MUP ZDK: Opljačkan i pretučen migrant u Zenici

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 07.06.2020. godine, u 23,30 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane tri nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad migrantom H-A.A., rođenim 1988. godine, iz Maroka, kojom prilikom je od istog otuđen određen iznos novca. Prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela lice H-A.A. je zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 07/08.06.2020. godine, u mjestu Topčić Polje, izvšena je krađa dvije košnice sa pčelama iz dvorišta kuće vlasništvo lica H.S. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.