Nakon skoro tromjesečne pauze prvi trening održale i košarkašice Čelika

Jutrošnjim treningom sa grupom mlađih košarkašica KŽK Čelik trenerica Aida Kalušić počela je pripreme za narednu sezonu.

U protekloj sezoni u društvu najboljih košarkašice Čelika zabilježile su odličan rezultat. Zauzele su treće mjesto u prvenstvu i stigle su do finala Kupa. Sa jednom od najmlađih ekipa u ligi stigli su nadomak vrha bh. košarke.

„Nakon dvije godine opet smo na starom putu. Mi znamo put koji nas vodi do dobrog rezultata i šampionskih titula. Kao nagrada za dobar rad bilo je treće mjesto i finale KUP-a BIH. Na prvom mjestu nam je bio rad sa mlađim košarkašicama i njhov razvoj. Imale su primjere kao što su Nedžla Kovačević i Anida Ćorović. Korona nam se desila u najnezgodnijem trenutku kada smo bili u usponu formu i imali smo još tri utakmice do samog kraja lige i play-off-a. Završnica je bila itekako potrebna upravo mlađim igračicama za sticanje iskustva igranja jakih mečeva“, naglasila je u svojoj izjavi za Zenicainfo.ba, trenerica Čelika, Aida Kalušić.

Uz Kalušić okosnicu tima činile su reprezentativka Anida Čorović i Nedžla Kovačević. Pored  Nure  Halimić prvoligaška iskustva sakupljale su: Selimović, Mulić, Husejnović, Pašalić, Indžić. Planovi Uprave i stručnog štaba su zadržati postojeći igrački kadar i uz kvalitetan trenažni proces, te agilnu Upravu, u narednoj sezoni postići još bolji rezultat.

„Nakon dva mjeseca pauze startali smo lagano. Od naredne sedmice očekujem prisustvo seniorki i nekoliko mlađih igračica. Mi nastavljamo tokom cijelog ljeta. Nadam se da ćemo ostati na okupu. Želja nam je da ponovimo sezonu ako ne i da odigramo još bolje“, optimista je Kalušić.

U protekloj sezoni Košarkaški ženski klub Čelik dobio je i novu ambicioznu upravu na čelu sa predsjednicom Senaidom Tabić.(Mirsad P.)