Grad Zenica i Fuad Kasumović izvršili podjelu socijalnih paketa ugroženim romskim porodicama

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice prisustvovalo podjeli paketa ugroženim romskim porodicama koje žive na području naselja Kanal i Brist.

“Naime, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović već ranije je odobrio distribuciju socijalnih paketa sa prehrambenim i higijenskim proizvodima ne samo romskim, nego svim ugroženim porodicama koje žive na području grada Zenice, da bi proteklih dana ovi paketi bili podjeljeni između ostalog i ugroženim romskim porodicama.

Refik Crnović, predsjednik UNM Zenica i njegov zamjenik, Mehmed Tahirović, ispred romske zajednice sa područja Grada Zenice ovim putem javno izražavaju zahvalnost prema zeničkom gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, jer je u vrlo kratkom roku nakon najave podjele paketa, istu akciju i sproveo. Posebno je bitno istaknuti da je cjelokupna akcija provedena javno i transparentno, te da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Nažalost, primjer gradonačelnika Zenica Fuada Kasumovića ne prati Kantonalna vlada, niti kantonalni premijer, koji ni na jedan način nisu pomogli ugrožene romske porodice, ne samo sa područja Grada Zenice, nego i sa područja bilo kojeg drugog grada Zeničko-Dobojskog kantona. Javno se pitamo gdje su završile i gdje će završiti silne donacije koje će se sliti prema Kantonalnoj vladi i Uredu premijera ZDK?!

Nadamo se da će se svi drugi nivoi vlasti ugledati na gradonačelnika Fuada Kasumovića, te na način kao i on što radi – javno, transparentno i u ime naroda, izvršiti podjelu pomoći ugroženim porodicama, a u ovo teško vrijeme ne baviti se samo politikanstvom i ispraznim političkim parolama, jer bi Kantonalna vlada i premijer ZDK trebali znati da se od njih ne živi”, stoji u saopćenju predsjednika Udruženja nacionalnih manjina Zenica.