OK BiH apeluje na državne i entitetske institucije za podršku sportu i sportistima

“Koristimo priliku da Vam se obratimo zbog izuzetno delikatne situacije prouzrokovane pandemijom Covid-19. Cijelo bosanskohercegovačko društvo nalazi se u delikatnoj situaciji i pogođeni su svi segmenti društvenog života rada i funkcionisanja.

Svjedoci smo da će ovo stanje potrajati i da će štete u svim segmentima društva biti velike.

Iz dana u dan primjećujemo da nadležna državna i entitetska ministarstva i institucije pokušavaju da iznađu najadekvatnija rješenja za spas ekonomije, privrede, zdravstva i sl.

Na žalost nismo primjetili da bilo ko spominje i razmišlja o spasu sporta i sportista kao najboljih ambasadora svakog društva koji u ovim teškim trenucima pokazuju sportski duh i karakter fair playa, te organizuju humanitarne i donatorske akcije, ne bi li pomogli drugima koji su zaraženi i bespomoćni na njihovom putu fizičkog i psihičkog spasa i ozdravljenja.

S tim u vezi Vas molimo lično, ali i institucionalno, da izmorenom bosanskohercegovačkom sportu koji je više decenijski ignorisan kao i njegovi sportisti, pomognete na način da osmislite konkretne akcije i odobrite značajna finansijska sredstva za naše vrhunske sportiste koji se i u ovim uslovima pripremaju za Olimpijske igre, kao i za Olimpijski komitet BiH i sportske saveze BiH koji brinu o našim sportistima”, stoji u pismu OK BiH.