Galić: Videokonferencija s policijskim agencijama susjednih zemalja u cilju rješavanja transportnih problema

Videokonferencija direktora policije zemalja Europske unije, čiji je učesnik bio i direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, održana je danas.

Videokonferencija je održana s ciljem rješavanja transportnih problema, granične sigurnosti kao i pronalaženja rješenja po pitanju suzbijanja širenja globalnog problema pandemije virusa COVID-19. Ovom prilikom, direktor Granične policije BiH Zoran Galić ukazao je na aktuelne probleme na graničnim prijelazima, poput onih s kojima se suočavaju transportni prijevoznici, radi čega se stvaraju gužve na graničnim prijelazima.

„Neophodno je poduzimati sve moguće preventivne mjere kako se ne bi stvarale gužve na graničnim prijelazima i kako bi se na taj način izbjeglo potencijalno širenje virusa COVID-19. Granična policija BiH maksimalno je otvorena za saradnju kako bismo zajednički djelovali u suzbijanju širenja navedenog globalnog problema“, istakao je direktor Galić.

Granična policija BiH aktivno sarađuje i koordinira s policijskim agencijama susjednih zemalja te kontinuirano održava kontakt s ciljem pravovremene razmjene policijskih podataka i pronalaženja zajedničkih rješenja.