Većina zeničkih sportskih klubova na prinudnom odmoru

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je prekinuti prvenstvo Premijer lige zbog pandemije korona virusa pa se nogomet u našoj državi neće igrati naredne dvije sedmice, potvrđeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

Prekid od dvije sedmice došao je u nezgodan trenutak za većinu ligaša. Prema posljednjim informacijama sa Bilinog polja, nogometaši Čelika trenirali su na Kamberovića polju ali bez prisustva trenera Umita Ozata. Shodno zaključku nogometnog saveza, stručni štab  zeničkog premijerligaša dao je igračima slobodno do ponedjeljka kada će nastaviti trenažni proces.

Odluku o prekidu takmičenja donio je i rukometni savez BiH. U telefonskom razgovoru sa Seldinom Rizvanovićem, šefom stručnog štaba rukometnog kluba Čelik, saznali smo da su igrači nakon sinoćnjeg treninga dobili slobodno do ponedjeljka 16. marta. Tada će kako kaže Rizvanović, postupiti prema uputama Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa i donjeti odluku o nastavku trenažnog procesa. U mlađem ligašu Čelik Junioru posljednji trening održali su prije preksinoć. Direktor kluba Đenan Dedić nam je izjavio kako čekaju dalje upute iz rukometnog saveza BiH.

U košarkaškom klubu Čelik u sličnoj su situaciji kao i njihove komšije iz nogometa i rukometa. Liga je odgođena a kako nam je potvrdio trener Josip Pandža, njegov tim će nastaviti sa trenažnim procesom i sačekati  nove odluke košarkaškog saveza BiH.
(Mirsad Pripoljac)