MUP ZDK: Teška krađa u Gradišću, pronađena droga u Crkvicama

Ilustracija

Na području Kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

U vremenskom periodu od 08.03. do 12.03.2020. godine, u ulici Maglajska, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica D.F., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen određen iznos novca.

Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Dana 12.03.2020. godine, u 20,00 sati, u ulici Prve zeničke brigade, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica J.E., rođenog 2000. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli plinski pištolj, biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i digitalnu vagu.

Navedeni predmeti i materija su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.