MUP ZDK: Zbog posjedovanja droge uhapšena jedna osoba

Ilustracija

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 09.03.2020. godine, u 16,45 sati, u ulici Ahmeta Hafizovića, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica A.E., iz Zenice, kojom prilikom su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Dana 09.03.2020. godine, u 19,30 sati, u ulici ZAVNOBiH-a, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo krađe, kojom prilikom je otuđen bicikl vlasništvo lica L.A., iz Zenice. Brzom intervencijom policijskih službenika u 19,50 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, zaustavljeno je lice S.M.., rođeno 1976. godine, iz Zenice, kod kojeg je pronađen otuđeni bicikl. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.